Monday 31/1/11 - detoxdag 2

Kände det lite som om någon ville test mig ordentligt idag..men jag stod emot..och jag känner mig faktiskt redan piggare..är det möjligt efter bara 2 dagar? Jaja en kopp örtte (nypon) får avsluta den här detoxdagen. Hoppas ni haft en bra måndag!



Workout week 4

Måndag: Spinningpass på 45 min därefter 60 min gång på löpbandet

Tisdag: - (endast vardagsmotion)

Onsdag: 45 min morgonpromenad, 30 min intervall på löpbandet (5 min uppvärmning - 10 min jogg - 5 min powerwalk - 10 min jogg - 5 min nedvarvning) + 30 min simning i spapoolen (räknade ej hur långt),

Torsdag
: - (endast vardagsmotion)

Fredag: Ett så kallat Functionellt träningspass med kettlebells, 60 min

Lördag: ca 30 min powerwalk (till simhallen)+ 30 min lugn simning (lite över 1 000 m blev det nog "bara", tappade bort mig med räkningen lite) + 30 min powerwalk hem

Söndag: - (förutom spring på IKEA då;))

Dag 1 - detox

OK. Nu kör jag. Idag drog jag igång min detox - enligt den här boken - på allvar! 21 dagar nonstop. Wish me luck för jag tror jag kommer behöva det..Nu blir det snart en tripp till IKEA. Trevlig söndag på er!



♥Min syster MN♥ skämmer bort mig - förutom 2000 kr i födelsedagspresentkort fick jag även flera böcker! ♥



Detox

Tänk att något så surt som citron kan ha en basisk inverkan på kroppen..



@ Work!

img_1285 (MMS)

@ Work! Snart dax att bege mig iväg för ett möte. Det har varit fullt upp sen i onsdags (hade en fin födelsedag på spa med träning, ångbastu, bubbelbad, spabehandling m.m och en överraskning på kvällen) men imorse hann jag äntligen hämta ut min tavla! Direkt efter jobbet idag blir det ett funktionellt träningspass på gymmet men sen är det helg! Ha en bra fredag!


Birthday girl

Idag är det min födelsedag! Jag har tagit ledigt från jobbet och det blir Spabesök och sen middag på restaurang på kvällen (och jag ska hämta ut min tavla också!). Kan ni gissa hur mycket jag fyller idag?


I know I don't look that happy on the picture(was tired), but today I am!


Bad/Good monday

Jaha...vilken trist avslutning på en annars helt ok dag..Stack till gymmet och körde ett spinningspass på 45 min ikväll och sen gick jag på löpbandet 60 min..(spinningspasset var riktigt tufft och det kändes skönt att "gå av sig lite" efter det) och när jag skulle gå hem..ja då var det någon idiot som hade snott mina svarta, varmfodrade sköna skor... :(


workout week three

Måndag: 20 minuter på motionscykel + 40 minuter på löpbandet

Tisdag: 40 minuter crosstrainern

Onsdag: 3 000 m simning (ca 1 h)

Torsdag:  -

Fredag: 60 minuter powerwalk på löpbandet

Lördag: 25 minuter cardio på löpbandet + ett yogapass direkt efter på 55 minuter

Söndag:  -  (zumbapasset var fullbokad)

Sunday

img_1211 (MMS)

Det blev helnyktert igår och därför är jag ganska så pigg trots endast ca 3 h ostörd sömn. Trevligt B-day party och sen drog hela gänget ut och dansade fram till långt in på småtimmarna. Just nu läser jag i min detoxbok (tänkte jag skulle sätta igång på allvar nästa vecka, har inte bestämt vilken dag dock) och ska strax iväg för att besöka min mormor som har fyllt år och ikväll blir det förhoppningsvis ett zumbapass. Hoppas ni har en skön söndag!


Grymt duktig konstnär

Hur grym är man inte om man kan få ett svartvitt tråkigt foto i sin hand och skapa den här färgsprakande underbara tavlan? J-t grym skulle jag vilja säga och jag tycker den är helt fantasktisk - Tack Tina!


Years gone by and still, words don't come easily

Efter jobbet idag blev det att jag för omväxlings skull drog till simhallen och simmade 3 000 meter (min kropp må tyvärr ej vara gjord för att springa långt eller snabbt..men att simma hyfsat långt och i hyfsat bra tempo..det har den inga som helst problem med..tack kroppen!)

Igår efter jobbet blev det 40 min på crosstrainern på sportscluben innan jag rusade hem, duschade och fixade till mig för restaurangbesök. J & L kom och hämtade upp mig för en tjejmiddag på &Vin ute vid piren. Åt en jättegod risotto med knaperstekt bacon till (mumma!) och det blev många skratt och mycket snack...trevligt hade vi som bara den! Tänk att en vanlig tisdagskväll kan bli så bra!



så här nice hade vi tre det igårkväll


Rödvin i badvattnet känns lyxigt

Godkväll! Snart läggdax här. Efter jobbet drog jag till gymmet och körde 20 min cykling+40 intervall på löpbandet, hem och duschade för att sen dra iväg till C för att kolla på TV och mysa. Bra måndag.

Så här såg det ut när jag hällde rödvin i det varma badet igår. Kändes sjukt lyxigt. Fick idén efter att ha läst om vinotheraphy & red wine bath.

Om ni vill veta vad jag har gjort i helgen kan ni läsa det här och vill ni veta hur jag tränade förra veckan kan ni läsa det här.

workout week two

Måndag: morgonträning 30 minuters cardio på crosstrainern
Tisdag: morgonträning 30 (+2) minuters cardio på löpbandet
Onsdag: morgonträning 35 (+2) minuters cardio på löpbandet
Torsdag: krasslig
Fredag: krasslig
Lördag: morgonträning 45 (+2) minuters "alpinpass" på löpbandet + 15 min mage/styrka/stretch
Söndag: kvällsträning 60 min cardio

Nu ska jag sjunka ner i ett varm skumbad med vin(!) i..yes ni läste rätt.."gammalt" vin som ändå skulle hällts ut..men nu hamnar i mitt badvatten istället eftersom det tydligen ska vara great för huden!


friday, saturday & sunday

 











Helgens nyttiga: Fruktsallad. Helgens film: The Back-up Plan med Jennifer Lopez bl.a. (faktiskt en helt OK film). Helgens träning: Gymmet+utomhusträning(nästan barmark överrallt halleluja!). Helgens Fika: på Waynes med världens bästa A som dessutom hade en rolig nyhet att berätta. Helgens sociala: häng med A och hennes kille. Helgens Shopping: en fin skål på indiska halva priset av reapriset, me like! En bok om detox, också på rea. Ett våffeljärn. Helgens utlästa bok: Eat Pray Love av Elisabet Gilbert (som fick mig att vilja göra tre ting; se filmen, åka till Neapel och beställa den där pizzan med dubbel mozzarella, lära mig meditera) Helgens söndagsbrunch Våfflor! Helgens tråkiga: Städ, fix, rensning av papper etc. Helgens roliga: har beställt en tavla av Tina Axelsson och av det som jag har fått se hittills säger jag bara: looovin' it!

when the time comes I will be ready

Grattis J på din födelsedag!
Eftersom du är i Zanzibar så kan väl dagen inte bli annat än bra ;-)

Själv började jag den här lördagen med att dra till gymmet efter 2 dagars uppehåll, 45 min "alpinpass" på löpbandet följt av ca 15  min mage/ben/stretchövningar. Känns så bra nu när man är nyduschad och fräsch och frukosten; jordgubbssmoothie och kokt ägg ligger i magen.

Och så har jag precis tipsat en bekant om vad han inte får missa när han sticker till Malaga, Granada och Madrid i veckan. Själv har jag bott i Malaga..och reste då runt en del då så kunde ge tips i alla tre städerna..blev väldigt nostalgisk på köpet.. 

Well well, om någon timme så ska jag ialf ta tåget mot öst och möta upp en av mina finaste vänner för lite shopping & fika.

Hoppas ni får en trevlig lördag allihopa!



Alhambra, Granda: weheartit

Ska leta upp mina egna foton från Spanientiden, de finns på annat usb


mönstat turkost

Koftan har jag checkat in tidigare och när jag fick syn på det här snygga linnet i kombination med koftan så sa det klick. Twice.



sunshine on my face

Jag har morgontränat 3 dagar i rad, igår blev det 35 min på löpbandet jogg/intervall. Idag vilar jag från morgonträningen då jag inte känner mig helt kry så kör jag förhoppningsvis som vanligt imorgon igen. Dricker just nu en smoothie av kvarg, jordgubbar, liten banan, 1 rått ägg och lite soyayoghurt --> kanonfrukost. Snart dax att dra till kontoret och påbörja ännu en fartfylld arbetsdag. För övrigt längtar jag till våren så jag vet inte vad..


weheartit


Wake up, wake up

Det var segt att komma upp imorse..men upp kom jag och jag var på gymmet fem min över 06. Körde 30 minuters "forest walk" på löpbandet.


Inte mitt gym..tyvärr..bild


quando me miras asi..


Tidsinställt inlägg igen! Tänker vara på gymmet när ni kan läsa/se det här. Morgonträningen idag (igår/måndag) gick bra! Det blev 30 min totalbody program på crosstrainern.
Får se vad det blir imorgon (läs idag/tisdag)! Funderar även på ett yogapass imorgon kväll (läs ikväll) efter jobbet om jag hinner!



and we are off to a brand new start..


Tidsinställt inlägg: När ni kan läsa/se det här så har jag förhoppningsvis redan hunnit köra min morgonträning på gymmet, är nyduschad och står och fönar håret eller sminkar mig för att sedan bege mig till kontoret tidigare än vanligt. Hoppas ni får en bra start på veckan. Eller ska jag säga: make it happen.. 






workout week one



weheartit


Tisdag 4/1
Morgonträning innan jobbet blev en 35-minuters powerwalk på löpbandet. Kvällspasset blev ett 55-minuters yogapass.

Onsdag 5/1
Kvällsträning blev 45 minuters powerwalk på löpbandet

Torsdag 6/1
Kvällsmotion blev 30 min powerwalk med stavar

Fredag 7/1
Förmiddagsträning blev en 110-minuters lång men härlig promenad med systra min (en rejäl promenad och rejält pulshöjande bitvis då vi pulsade/sprang i djup snö) 

Söndag 9/1
Morgonträning 45 minuter totalbodyprogram på crosstrainern. Kvällspass blev 15 min fettförbränningspass med PR dvd

Mjukstart. Nästa vecka med start imorgon vill jag köra morgonträning varje dag + minst 3 kvällspass! No excuses längre..

Nu blir det filmmys med bästa sällskapet..


after workout

Morgontränade på gymmet. Nu blir det söndagsfrulle i soffan med tända ljus. Soyayoghurt & nöt/tranbärsmix + filbunke med kanel.

Hoppas ni får en bra söndag.



somewhere anywhere

Been in the same boring city too long now again..
Vill resa. NU.


Bild


mindfulness

Igår lämnade jag kontoret strax efter 17.30 och drog till gymmet. Hade bokat in mig på ett yogapass och det fick inleda min långhelg. 

Gymlokalen ligger på en höjd och det finns ett stort panoramafönster så man har utsikt över en del av stan. Yogainstruktören tände också flera stora ljus på ljusfat som hon hade med sig. Det tillsammans med den speciella musiken (om man nu kan kalla det musik) bidrog ytterligare till känslan av lugn och meditation och min hjärna och min kropp började slappna av så smått. Sedan följde 55 min av styrke, stretch och balansövningar med meditation som avslutning.

Yoga är verkligen bra för mig då jag är ganska så stel och har muskler som behöver tänjas ut ofta och min hjärna får en chans att koppla ifrån alla tankar på jobb etc.

Ett av mina mål inför det här året är att gå på yogapassen på gymmet oftare och även börja utöva yoga/meditation själv igen utan instruktör.



Bild: weheartit


Cocktailx4



De här fina cocktailglasen fick jag i julklapp/nyårspresent.


First weekend of 2011

En lugn och skön start på 2011 har det varit. Precis vad som behövdes. Badat bastu, slöat och läst böcker, umgåtts med familjen, spelat spel och ätit alldeles för mkt men gott som bara den har det varit. Nu är jag hemma hos mig igen och imorgon är det back to work och tillbaka till kontoret igen..men bara i två dagar sen har jag några dagars ledighet igen.

I think we made it trough the rain

Sitter i soffan i mitt föräldrahem framför den öppna spisen med braskassett och njuter av en kopp grönt te. Jag har huvudet fullt med planer, drömmar och mål inför det här nya året. 2011. Det började bättre än jag vågat hoppas på och nu skall jag göra allt jag kan för att se till så att hela året blir ett superbra år.


"Whatever the mind can concive and believe, the mind can achieve"


RSS 2.0