scarfs fanatic


Some days..

Ingen vår idag. Hoppas den kommer imorgon. Då går vi faktiskt in i mars månad.. Gaaah jag avlider om det inte blir vår snart! Så ruggigt trött på kylan så jag vet inte vad. Och jag är trött på mitt hår..och en del annat också.. Behöver vårpepp!! Håret kommer ialf fixas på torsdag - klippning och slingning - frågan är om jag ska klippa lugg igen eller ej..to be continued.



Ursäkta för min dryga min..jag är inte det minsta dryg..bara trött & lite sliten efter en lång dag


Mobilbloggar god morgon

img_1723 (MMS)

God Morgon! Hoppas ni får en fin måndag! Visst är snart våren här nu??!! Jag har ialf bestämt att det ska bli en bra & effektiv måndag på kontoret. Pigg & gla' ;-)


Knitted





från Topshop

Så fina tycker jag. Den nedersta är på väg hem till mig..
ååh blir lite nostalgisk när jag tänker på stora Topshop i London..
när jag bodde & gjorde min praktik där 08 så gick jag säkert dit flera ggr i veckan..
det finns så mkt i den staden att sakna..
inte bara shoppingen..


red, red wine

Some good things about this day/evening: Shoppat lovely virkad klänning/tröja från Topshop (blir fin ihop med den här och skinnjackan i vår tror jag), löning, skippade att äta på lunchen och unnade mig istället en hand&fotbehandling/massage till superbilligt pris (1/3 del av vad det kostar i normala fall). Hur skönt som helst var det(!) och ikväll blev det tacos och rödvinsmys.


Vardagslyx

Jobb. Jobb. Jobb. Och så lite välbehövlig massage. Mera Jobb. Min dag typ.

Som en jobbförmån har vi något som kallas för friskvård, vilket innebär att man får en timmes betald friskvård per vecka om det finns tid över (skall göras under arbetstid). När jag hinner och när det är lite varmare ute brukar jag använda den tiden till att ta en rask promenad innan lunchen men nu när det isar i ben och märg så fort man visar sig utomhus så kändes det uteslutet om jag inte ville bli än mer förskyld. Så istället hade jag bokat in en 45 minuters rygg&nack-massage på lunchen. Massören kommer till vår arbetsplats vissa dagar och använder en lokal i rådhuskällaren och vi har personalrabatt också - endast 100 kr kostade det mig. Hon (massören) var fullbokad hela dagen. Förstår varför.


shoppar en scarfs och drömmer om våren


Finaste scarfsen från Topshop beställd. Gillar att jag fortfarande har studentrabatt där av någon konstig anledning. Nä nu ska jag snart dra till kontoret, busy busy as always.


Boxpass - check!

Ikväll har jag kört ett grymt boxpass med bästaste J. Vi har en bra instruktör som verkligen kör hårt med oss och endorfinnivån är forfarande hög en timme efter passets slut. Bra start på träningsveckan!

Besparar er dock en bild på mitt svettiga nylle och lägger upp några inspirationsbilder från weheartit istället! 
   

 


MixedPics



Solig men KALL promenad i stan


Ny dammsugare, nu är det nästan kul att städa..Thanks Mum! ♥ 


Längtar tills man kan sitta ute på balkongen


2011-02-20

Lazy Sunday in bed? Skulle verkligen behöva en vilodag och inte göra någotting..men det finns inte tid till det just nu..så mycket som ska fixas med, tog hem jobb som jag inte hann med i veckan, ska hinna plugga på spanskan och mycket mycket mer..

Nu är det ialf bara en vecka kvar, lite drygt, av februari..hoppas våren kommer snart! Solen visar sig här idag också och det blir man glad av..men det är så väääldigt kallt!

Nu har även 3 veckor gått sedan jag började på detoxen, när jag höll den perfekt mådde jag så bra men vissa dagar nu i slutet har jag slarvat pga stress på jobbet..men vågen visar 2 kg mindre ialf och det trots att jag inte hunnit med träningen alls mycket de senaste 2 veckorna..(typ 3 pass i veckan bara) ska verkligen försöka göra ett ryck nästa vecka fast det är stressigt på jobbet..får motivera mig med att om 8 veckor så sitter jag förhoppningsvis på ett plan till London.. :)  
 


I heart Yoga

..and I ♥ the sun! Strålande solsken här idag vilket gör att man lättare kan ignorera det faktum att det är superkallt.

Började lördagen med en kort uppvärming, 15 minuter på löpbandet och därefter blev det ett underbart härligt yogapass! Känner mig sprängfylld med energi och livsglädje igen tack vare yogan och solen och nu blir det brunch!

Hoppas ni får en härlig lördag!


innan yogapasset började passade jag på att knäppa ett kort med iphonen


2011-02-19




Härligt att få vakna av sig själv till ljus som sipprar genom persiennerna! Dessutom drömde jag att jag var på Malta igen & i drömmen var jag så glad över solen och ljuset och över att åter få träffa mina brorsbarn, brorsan M och min svägerska..vaknade glad! Kändes som ett tecken..ska försöka komma iväg och hälsa på dem igen..men först på reseplaneringen för 2011 står en Londontripp.

Nu snart så blir det ialf gymmet - löpbandet/crosstrainern + ett yogapass - ska bli härligt att äntligen få röra på sig igen - känns som om jag bara jobbat, jobbat & jobbat tidigare i veckan..var helt slut igårkväll så det passade bra med filmmys - jag fick välja - det blev Letters to Juliet. Kan hålla med om att det var ett "överromantiskt" drama som någon beskrev filmen, men ibland känner jag helt enkelt för att se en helt orealistisk rosa fluffifluff film.. ;-) Kan inte ni känna så ibland? Eller vilka filmgenrer brukar ni föredra?

Mobilbloggar

img_1529 (MMS)

Dagens frukost: en kopp varmt vatten med en skiva citron i + äggröra. Ikväll efter jobbet blir det spinning eller löpbandet- har inte bestämt mig än. Hoppas ni får en bra dag!


Busy, busy

Fullt upp på jobbet och en hel del trevliga överraskningar privat så har inte hunnit med något bloggande på ett par dagar men nu så!

Hoppas ni fick en lika bra start på veckan som jag. Måndagen var (lite oväntat faktiskt) helt perfekt(!) och nu är det redan onsdag kväll och efter jobbet tränade jag och J ett 60 minuters boxpass (som vi brukar göra på onsdagar). Hade en ny instruktör idag och han körde verkligen riktigt hårt med oss..skönt så här efteråt ialf!

En annan trevlig sak med idag - fick en bröllopsinbjudan i posten!










tre bilder till från långpromenaden i söndags


Om vi håller om varandra.. så kommer tiden att stanna

Dagen började med en riktigt lång promenad (nästan 2 h) i den friska kalla luften men solen den sken och gjorde sinnen glada och positiva. Sedan blev det brunch och därefter martinébio i 3D och sedan familjemys i föräldrahemmet. Blev en vända in till akuten också ikväll med MO.. men som tur var så såg det värre ut än vad det var!

 






Leverrening

Under 21-dagarsdetoxen rekommenderas man att göra en leverrening en gång per vecka. Specialreceptet påstås förbättra leverfunktionen genom att stimulera utsöndringen av toxiner och slaggprodukter från kroppen - vilket gör att själva reningen går väldigt snabbt. Den påstås också hjälpa till att rena blodet och det lymfatiska systemet. Kan ju vara värt att testa ialf tycker jag..

För att fixa den här leverreningen behövs följande: grapefrukt, citron, vitlök, ingefära & extra jungfruolja.

Gör så här:
 
1. Ta ca 3 dl färskpressad grapefrukt - och citronjuice och späd ut den med 2 dl filtrerat vatten.
 
2. Riv 1-2 färska vitlöksklyftor & 1 liten bit ingefära, pressa ner med vitlökspress i fruktjuicen.

3. Tillsätt 2 msk kallpressad extra jungruolja & blanda med juicen i en mixer. Drick.

4. Drick därefter 2 koppar renande örtte exempelvis pepparmynta.




I say it again..TGIF

Känner mig helt slut efter den här veckan..nu har jag ialf crashlandat i soffan, inväntar bara darlingen och sen blir det fredagsfilmmys. TRÖTT.





Morgonpowerwalk-check.

Tänkte jag skulle försöka komma igång med mina morgonpowerwalks igen så idag blev det en ca 40 minuters runda! Nu in i duschen!

Önskar er en bra dag! Själv har jag 4 möten inbokade..börjar känna mig ganska så sliten..tur att det är fredag imorgon!


Solen på väg upp utanför sovrumsfönstret..


Mobilbloggar

img_1443 (MMS)

Mobilbloggar. Foto på mitt nya linne från H&M. Gillar mönstret och gillar den gröna nyansen. Tänker försöka matcha med snygg solbränna i sommar sen.. Idag på jobbet har det varit stressigt som ..men nu ska jag dra från kontoret till gymmet och köra ett boxpass med J och få ur mig stressen..


Monday and a busy week ahead

Det är tur att man är superwoman.. ;-)

Mycket ska jag ialf hinna med: 10 timmars-dagar på kontoret kommer nog inte bli ovanligt den här veckan..busy busy..(imorgon blir en extra spännande dag då ska jag bl.a. på frukostmöte och lyssna på Mark Comerford) och så ska jag hinna träna, hinna plugga spanska, hinna umgås med nära och kära, städa, fixa m.m. Det är verkligen tur att den här detoxen jag följer verkligen verkar göra att jag blir piggare!!

Dagens middag blir ugnsbakad lax med kryddigt råris och groddar till, mums! Här får ni receptet på riset om ni vill testa!

Kryddigt råris

6 pers

2 msk olivolja
1 morot, tärnad
1 selleristjälk, tärnad
1 purjolök, sköljd och skivad
5 dl råris
1 l hönsbuljong (ev mer om det behövs)
1 tsk spiskummin
1 tsk kanel

Hetta långsamt upp olivoljan och tillsätt morot, selleri och purjolök. Fräs ungefär en minut och rör om då och då. Blanda i ris och kryddor och tillsätt hönsbuljong. Lägg på lock och låt koka i svag värme tills riset är färdigt, ungefär en timme och femton minuter. Tillsätt eventuellt mer hönsbuljong.

NJUT!


Helt frälst är jag - min nya matbibel


workout week 5

Måndag: endast vardagsmotion
Tisdag: endast vardagsmotion
Onsdag: Boxpass, 60 min
Torsdag: 50 minuters powerwalkrunda
Fredag: FM - funktionellt styrketräningspass, 60 min
Lördag: 30 minuters powerwalkrunda
Söndag: 30 minuters powerwalkrunda

kommentar: kom inte ifrån kontoret i tid i början av veckan..mkt att göra..så fick tyvärr avboka spinningspass och afro/yogapasset som var planerade..men gillar verkligen det faktum att det har blivit barmark nästan överrallt.. så jag har kommit ut på powerwalksrundor, nästan lite vårfeeling om det inte hade varit så kallt..

Mysig Lördag

Flera koppar grönt te blev det igår. F & jag gick en caférunda (istället för en barrunda) och tog en kopp te (jag)/kaffe (F) på tre olika ställen och bara pratade och kollade på folk. På ett av ställena åt vi lunch och det gick utmärkt att följa detoxen för de hade sallader där man själv kunde välja vilka grönsaker man ville ha. Blev en titt inom diverse kläd/sminkaffärer också - men shoppade bara ett rouge - ska sätta köpstopp på mig själv nu fram tills Londontrippen och dessutom försöka få tid att rensa ut gaderoben innan dess - det vart ialf en toppendag med toppensällskap. Satte oss på tåget hemåt igen vid halvsju-tiden -på olika tåg åt olika håll - och själv blev jag upphämtad vid stationen för en Melodifestivalmyskväll. ToppenLördag verkligen.


Lördagsplanerna + detoxen

God morgon alla fina. Sitter just nu och dricker min kopp med varmt/ljummet vatten med en skiva citron i. Efter frukosten blir det att hoppa in i duschen och fräscha till sig inför en dag i Kristianstad med finaste F! Planera Londonresa, shoppa lite kanske, och prata ikapp oss och bara ha det toppen helt enkelt. Ha en fantastisk Lördag!

Här nedan får ni en kort beskrivning på min detox btw!

Jag försöker skippa dessa livsmedel helt och hållet under 21 dagar:


Och äter desto mer av det här:

Eftersom jag tränar flera ggr i veckan skulle jag aldrig palla att endast leva på grönsaksjuicer så den här detoxen passar mig perfekt! Märker att den gör nytta! Känner mig både piggare och snyggare! ;)

Känns mer som en livsstil än en detox dessutom..även om jag nog kommer vilja "fuska" ibland och så klart kommer att vilja unna mig ett glas vin eller två på helgerna tex så känns det som det här går att leva efter ganska mycket på vardagarna även efter att de här 21 dagarna är passerade.

orange/red/pink



Tavla (som snart skall upp på väggen) - konstnären heter Tina Axelsson
Vas
- födelsedagspresent från MN


Fredag eftermiddag and I have left the office!
Snart dax för gymmet - funktionellt styrketräningspass står på schemat.
Senare blir det en lugn, mysig hemmakväll.
Imorgon blir det lördagsshopping/fikamys.


gone from work mood to workout mood to study mood

Dag 5 av detoxen -check. Igår var jag på ett boxpass för första gången med J. Grymt bra träning kändes det som och kul var det. Träningsvärken försökte jag powerwalka bort idag efter jobbet med M - på en 50 minuters runda fixade vi både kvalitetstid och motionen samtidigt.

Nu blir det spanskaplugg och mystid..och så ska jag försöka hinna med att slänga ihop ett inlägg med lite info om detoxen jag följer.

Hoppas ni haft en bra dag! Imorgon är det fredag!


ps. Quiero eso..snygg klädställning tycker jag! Turbo från IKEA.ds

 


Fikapaus på kontoret!

img_1379 (MMS)

Fikapaus på kontoret! Eller mer frukostpaus egentligen såklart..den äter jag dock hemma..men ska ta min kopp med grönt te och göra kollegorna sällskap i cafeterian. Hoppas ni får en bra dag!


råris & groddar- dagens detoxlunch!

img_1364 (MMS)

råris & groddar- dagens detoxlunch!


Vinst

Jag vann en bloggtävling dagen innnan min födelsedag (upptäckte det dock inte förrän några dagar senare) och idag fick jag hem vinsten! Tack Victoria! :)





RSS 2.0